Låt deras historia bli en del av vår historia.

 
Ett litet vardagstips som är bra för själen och samhället. Som många vet men kanske inte alltid tänker på så är människor av det kvinnliga könet genom historien väldigt dåligt uppmärksammade för stordåd, framgång och allmän påverkan inom sanslöst många (läs mest troligt alla) områden som berör hela vår tid på den här planeten. Vilket är på ren svenska helt tröstlöst sorgligt. Massvis av människor som faller mellan stolarna och in i glömskan. Men nu finns det något som kallas för "Historiskan" och detta är alltså en tidning som jag tycker att många människor ska ta till sig, prata om och tipsa andra om. Detta är nämligen Sveriges första kvinnohistoriska tidning och den gör just det som många historieböcker misslyckas med - att lyfta fram kvinnor och deras historiska avtryck. Förövrigt så kan jag även gratisreklama för tidningen "Modern Filosofi", även den är läsvärd.

 
#1 - - milina.blogg.se:

Jättebra tips!

Svar: Kul att du tycker det! (:
Louie / Skrället

#2 - - Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

Vad bra att det har kommit en sådan tidning, men samtidigt tycker jag det är sorgligt att man ska behöva vara tvungen att göra en egen tidning med fokus på kvinnor.

Svar: Det är sorgligt på sitt sätt. Ganska skamset att det ska behövas. Men verkligen en bra sak att poängtera hur fördelad vår historiska lära har varit och är.
Louie / Skrället

#3 - - purposes.blogg.se:

Jättebra tips - Verkligen! Inte hört om de tidigare, så tack för tipsen!^^

Svar: Ingen fara, hoppas du får lägga vantarna på ett nummer! (:
Louie / Skrället

Start