Ett pussel behöver alla bitar.

 
Du bor i en värld där man måste informera folk om att det är fel att våldta.
Låt det sjunka in.

Gick det bra? Inte? Tyvärr så är det här verklighet även om du inte vill kännas vid det. 
Du lever i en värld där två människor med likadana könsorgan kan bli avrättade för att dem emotionellt och/eller sexuellt uttrycker ömhet för varandra.
Du lever i en värld där man faktiskt måste kämpa för att få folk att förstå att människor har lika mycket värde även om vissa har mer mättad nyans av färg på sin hud.
Det har skrivits förr av mig men jag tänker på det jämt så jag tänker skriva om det igen. Världen som vi lever i och revolutionen som på vissa håll äger rum uppmärksammat och på andra i tystnad. Världen som är så splittrad och banal. Personligen så är jag varje dag och vandrar i tankegångar kring hur världen kan förändras och vad jag kan göra för att påverka den. Jag är så obeskrivligt medveten om hur skyddad jag är och hur rent sagt oerfaren kring att vara maktlös jag är av att bo i Sverige, jag bor faktiskt i ett land där jag endast får lära mig om krig. Jag vet inte alls hur det är att vara rädd varje dag för att någon familjemedlem inte ska komma hem från jobbet för att hens arbetsplats eller skola har blivit bombad. Visst allt är en möjlighet men detta är inte min verklighet. Det är inte min verkligen. Men det är någons verklighet.
Om du för en sekund känner dig nedslagen av allt det här, som att det är för mycket att ta in, som att du inte kan se ett slut på allt elände som pågår, som att du inte kan påverka det eller som att det är någon annans ansvar att göra något åt allt detta så tänk om. Du lever ett så pass lugnt liv att du kan sätta dig ned och läsa den här bloggen. Det betyder att du redan kunnat prioritera att äta, sova, dricka vatten, duscha, ägna dig åt något intresse innan du ens hittade hit. För att ens hitta hit så har du tillgång till en surfenhet med mer avancerad teknologi än vad många länder har inom sin sjukvård. Detta skriver inte jag för att du ska må dåligt över det liv du har. Jag skriver inte heller detta för att du ska överväldigas av någon slags tacksamhetsvåg, om du nu finner dig lite extra glad över tillvaron så är inte det något dåligt men det är inte mitt mål med denna text. Jag vill bara ge dig perspektiv på eventuella tvivel kring om du har makt eller ej. För du har makt. Du har makt att förändra världen genom att bara vara insatt i vad som händer i den, sprid positiva budskap, vänd något destruktivt till konstuktivt, bidra till jämnställdhet, stå upp för dem som inte orkar stå upp för sig själva, spara en femkrona i veckan till välgörande ändamål och donera allt i slutet av året - 260kr. Om alla i Sverige gjorde detta så skulle vi tillsammans kunna ge ca 26 miljoner kr till att hjälpa andra. Vissa orättvisor kanske inte rör dig men det betyder inte att dem inte har med dig att göra. Du behöver tex inte vara personligt utsatt för ett förtryck för att kunna stå upp för att motverka det. Dela med dig av information med kunskap som andra borde höra. Var en superhjälte i vardagen. Var inte rädd för att göra din röst hörd. Om du känner att du inte utgör någon skillnad så kan det nog vara för att du inte tagit dig an att faktiskt göra skillnad. Du är en bit i pusslet som vi alla lägger. Lycka till.

 
Allmänt / Life in general | förändring, mänskliga rättigheter, revolution | |
#1 - - purposes.blogg.se:

OMG! ASSÅ TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACK för detta inlägg! Seriöst. Jag tycker exakt sådär.

Asså man kan fan inte klaga på samhället när man själv är en del av samhället.

Man kan inte säga att man är maktlös när man fått mer makt än vad folk innan oss någonsin fått.

Man kan alltid förändra!!

ASSÅÅ GUDDD! Det här inlägget, fan fick lite hopp om att det finns vettigt folk i bloggosfären. Oftast är det blåst folk som fullständigt skiter i vad som hände i världen här. folk som bara "åh så hemskt" bara för att det är ngt man bör säga.

Jag skrev ett inlägg om konflikten i mellanöstern och en jämårig bara "vilka är is?". Man ba wuuuuut? De är fan snack om det i typ varje nyhetsänding, i skolor och media och bla bla. Och du kanske tänker "hon kanske bara inte visste vad is stod för", men nej, fallet var inte så. Det var att hon fulständigt sket i vad som händer i världen. Hon yttrade sig flera gånger med en attityd som att vad som händer runt om i världen inte angår henne, så länge hon har det bra. OMG, jag har bojkottat hennes blogg efter det. Jag fick fan nog. Det där var ba för mycket.

" Du har makt att förändra världen genom att bara vara insatt i vad som händer i den..." Bam! Tack så mycket asså. Då vet jag att jag inte är den enda som faktikst tror på det där här i bloggosfären.

Fan vad skönt att hitta ngn med riktig vett här!

Svar: Jag tackar för dina prisande ord.Detta inlägg är ju då inte skrivet med att jag ska få beröm i åtanke utan att försöka poängtera verkligheten lite.

Det är så obeskrivligt viktigt att vår generation förstår sin makt och sin plats i historien. För vi har verkligen möjlighet att påverka.

Hoppas hon läser på och börjar engagera sig i världen!

Ingenting att tacka för, tack för all feedback!
Louie / Skrället

#2 - - purposes.blogg.se:

Hahaha asså jag här märkt att då jag skriver på din blogg så skriver jag alltid som en get. Asså typ min svenska dör, men jag hoppas du fattat. Jämnårig* t.ex.

#3 - - eco:

Tänkvärt och bra inlägg

Svar: Uppmuntrande!
Louie / Skrället

#4 - - Emma Grann Fotografi:

Fint skrivet! Väldigt tänkvärt och bra!

Svar: Tack, jag hoppas verkligen att påverkar till det bättre.
Louie / Skrället

#5 - - N:

Väldigt bra skrivet!

Svar: Tack!
Louie / Skrället

#6 - - modeflicka.se:

Alltså detta inlägg och dess budskap är bland det viktigaste jag läst på länge. Det går visserligen inte att mäta hur mycket någon lider i förhållande till någon annan, men förutsättningar/omständigheter går i mångt och mycket att mäta och då kan man konstatera att Sverige som helhet och vi som lever och verkar här har kommit en bra bit på vägen och har mycket kapacitet till att bistå andra. Vi är så pass långt framskridna i vår utveckling. Man kan hjälpa andra utan att det sker på bekostnad av att man glömmer bort sig själv!

Start