Ett pussel behöver alla bitar.

 
Du bor i en värld där man måste informera folk om att det är fel att våldta.
Låt det sjunka in.

Gick det bra? Inte? Tyvärr så är det här verklighet även om du inte vill kännas vid det. 
Du lever i en värld där två människor med likadana könsorgan kan bli avrättade för att dem emotionellt och/eller sexuellt uttrycker ömhet för varandra.
Du lever i en värld där man faktiskt måste kämpa för att få folk att förstå att människor har lika mycket värde även om vissa har mer mättad nyans av färg på sin hud.
Det har skrivits förr av mig men jag tänker på det jämt så jag tänker skriva om det igen. Världen som vi lever i och revolutionen som på vissa håll äger rum uppmärksammat och på andra i tystnad. Världen som är så splittrad och banal. Personligen så är jag varje dag och vandrar i tankegångar kring hur världen kan förändras och vad jag kan göra för att påverka den. Jag är så obeskrivligt medveten om hur skyddad jag är och hur rent sagt oerfaren kring att vara maktlös jag är av att bo i Sverige, jag bor faktiskt i ett land där jag endast får lära mig om krig. Jag vet inte alls hur det är att vara rädd varje dag för att någon familjemedlem inte ska komma hem från jobbet för att hens arbetsplats eller skola har blivit bombad. Visst allt är en möjlighet men detta är inte min verklighet. Det är inte min verkligen. Men det är någons verklighet.
Om du för en sekund känner dig nedslagen av allt det här, som att det är för mycket att ta in, som att du inte kan se ett slut på allt elände som pågår, som att du inte kan påverka det eller som att det är någon annans ansvar att göra något åt allt detta så tänk om. Du lever ett så pass lugnt liv att du kan sätta dig ned och läsa den här bloggen. Det betyder att du redan kunnat prioritera att äta, sova, dricka vatten, duscha, ägna dig åt något intresse innan du ens hittade hit. För att ens hitta hit så har du tillgång till en surfenhet med mer avancerad teknologi än vad många länder har inom sin sjukvård. Detta skriver inte jag för att du ska må dåligt över det liv du har. Jag skriver inte heller detta för att du ska överväldigas av någon slags tacksamhetsvåg, om du nu finner dig lite extra glad över tillvaron så är inte det något dåligt men det är inte mitt mål med denna text. Jag vill bara ge dig perspektiv på eventuella tvivel kring om du har makt eller ej. För du har makt. Du har makt att förändra världen genom att bara vara insatt i vad som händer i den, sprid positiva budskap, vänd något destruktivt till konstuktivt, bidra till jämnställdhet, stå upp för dem som inte orkar stå upp för sig själva, spara en femkrona i veckan till välgörande ändamål och donera allt i slutet av året - 260kr. Om alla i Sverige gjorde detta så skulle vi tillsammans kunna ge ca 26 miljoner kr till att hjälpa andra. Vissa orättvisor kanske inte rör dig men det betyder inte att dem inte har med dig att göra. Du behöver tex inte vara personligt utsatt för ett förtryck för att kunna stå upp för att motverka det. Dela med dig av information med kunskap som andra borde höra. Var en superhjälte i vardagen. Var inte rädd för att göra din röst hörd. Om du känner att du inte utgör någon skillnad så kan det nog vara för att du inte tagit dig an att faktiskt göra skillnad. Du är en bit i pusslet som vi alla lägger. Lycka till.

 
Allmänt / Life in general | förändring, mänskliga rättigheter, revolution | | 6 kommentarer |
Start