90-talet, då och nu.

Ja, jag är då född en knapp bit in på 90-talet. Då man hade jeans, collegetröjor, gympadojjor vid namnet "sneakers", lite halvskabbiga frisyrer som gärna var inkapslade i för mycket produkter, Pokémon upp till öronen och man hade alldeles för lätt att sjunga med i låtar man inte riktigt kunde texten i. Det var en tid då man drack coca-cola, hängde vid skateboardramper och bar omkring sin freestyle med tillhörande och noga utvalda cd:skivor i alla möjliga mer eller mindre kreativa och statusreglerande fodral eller väskor. 
 
Nu kanske du tror att jag räknar upp allt det här för att på något slags halvpatetiskt sätt bevisa att kommer ihåg delar av min barndom eller så. Det är inte fallet, jag satt nämligen bara och funderade på det tysta mini-"kriget" som äger rum runt omkring på internet. Om du nu inte kan koppla vad det är jag syftar på så ger jag dig nu en snabb genomgång: Här och där i olika delar av nätet så dyker det ofta upp sådant som ska fastställa ifall du är ett så kallat "True 90s kid" eller ifall du hade en "bra" barndom. Kraven för att någon eller båda av dessa ska gälla är att man ska ha brukat vissa produkter eller lekt med vissa leksaker som är "typiska" för 90-talet.
Ofta händer det att jag ser andra hacka på dem som är födda i det näpna slutet av 90-talet eller i början av 2000-talet. Men är inte det makalöst konstigt egentligen, som att en individ själv har bestämt att den ska födas just där och då.
Det är något särskilt charmerande och samtidigt barnsligt löjligt med hur människor ständigt är i behov av att känna en gemenskap och genom den ofta finna en utomstående part att utsätta för poängterat utanförskap.
Speciellt töntigt blir det då det handlar om sådana obetydliga saker som om du lekte med en slinky eller inte.
 
Allmänt / Life in general | Babbel | | Kommentera |
Start