Revor med revolutionen.

 
Vår värld kommer bli bra.
Vår värld kommer bli den värld den är menad att vara.
 
Vi är revolutionens tid nu, vare sig vi ser det själva eller inte. Runt omkring, på varje kontinent så sker det utveckling åt båda hållen. Tyvärr, och jag kan verkligen inte uttrycka hur ont det gör i mig av bara tanken, så skrivs ofta lycka med blodet av förstörelse.
Varje dag kan man knappt logga in på i socialt medium utan att stöta på nyheter från andra sidan jorden, men vad får man inte höra? Massvis av saker, problemet med tidningar och sådant är att dem drivs för att dra in pengar, det gör att man inte skriver om det som är viktigt på rätt sätt eller i värsta fall, inte alls. Jag är med på flertalet olika sidor och använder mig av olika appar och sådant. På en av dessa blir jag nästan dagligen överväldigad av hur många behövliga, engagerade och modiga unga människor det finns. Människor som väljer att ta sig an striden för att det ska bli bättre, ägnar sig åt demonstrationer, sprider nyheter med varann med konkreta bevis som tex filmer från deras egna mobiler, kämpar för sin egen och framför allt för andras skull, visar sitt stöd och finns just där dem behövs. Mitt i stormen mänskligheten skapat.
Till er vill jag säga tack, ni som konstruktivt försöker få fram en värld där alla är fria och kan leva sina liv i fred med alla dem saker som dem har rätt till. Tack för allt ni gör för att förändra.
En annan sak som jag iallafall får intrycket av att många inte tänker på är just det här med hur mycket makt dagens generation har ur aspekten att vi kan nätverka över hela världen med varann, vi är inte längre begränsade till dem som bor på samma ord eller i bästa fall i en närliggande ort. Vi kan ena oss med folk på andra sidan jorden. Och det är det som är viktigt att komma ihåg för det finns olika organisationer och liknande som vill tysta rösterna som borde höras. 
Det är därför det är nödvändigt att vi sprider sanning bland varann och att vi gör det med goda avsikter.
Vi har så mycket makt och jag hoppas att de som förstår detta kan använda sig av den på rätt sätt.
Jag tror på bättring, jag tror på er, jag tror på oss & jag vill hitta ett sätt att göra vad jag kan för att hjälpa.
 
Om 50 år när du sitter och tänker tillbaka på allt som pågår nu, rasism, kvinnosyn, krig, hotad yttrandefrihet, förföljelsen av homosexuella, kränkningar av mänskliga rättigheter & allt annat som jag inte lyckats nämna, vill du då verkligen känna att du var en sådan som bara tittade på medan andra gick igenom den här striden?
Historia skrivs i vår tid, hur väljer du att vara delaktig?
 
Allmänt / Life in general, En sådan som du / Someone like you, En sådan som jag / Someone like me | Babbel, Filosofi, makt, mänskliga rättigheter, revolution, Överlevnad i små doser | |
#1 - - linda:

håller med !

Svar: Vad bra, antar jag! Tack för kommentaren.
Louie / Skrället

#2 - - Annie:

Fint skrivet av dig :) Mycket klokt ;)

Sv: Tack! tycker samma, fler borde äta vegetariskt ibland och skona djuren ;)

Ha en fin 2:a advent :)

Svar: Tack, kul att höra! Ha en fin andra advent och en fin jul! (:
Louie / Skrället

Start