Vad väljer du.

 
Som du kanske vet så kommer ett omval äga rum i detta land nästa år. 
I fall du inte är nog gammal att rösta så kan du alltid påverka valet ändå genom att prata om det, ifrågasätta och informera. Varje tegelsten är viktig i en mur.
Jag tänker inte säga att du inte har rätt till din politiska ståndpunkt och jag tänker verkligen inte försöka trycka ned vad jag tycker i halsen på dig.
Men jag skriva detta i hopp om att det kanske når ut till vissa människor.
 
Om du är en sådan som i vardagligt vanliga vardagen inte bryr dig så hemskt mycket i politik så ber jag dig nu att göra det. Rösta för att det gör skillnad, rösta för att visa nästa generation att vår generation lärt sig av tidigare generationer. Rösta för att hedra dem som kämpat hårt och för dem som fortfarande kämpar hårt.
Rösta för att ge andra ett bättre liv, rösta för att alla ska få det bättre, rösta för att du är en medmänniska, rösta för att göra din röst hörd. Och om du fortfarande inte bryr dig i att rösta för din egen skull, rösta då snälla för andras.
Jag vet inte vad du tycker, känner, vilka erfarenheter är, vad du har för fördomar, vad du lärt dig, vad du vägrar acceptera, vad du blivit präglad av och med, vad du drömmer, vad du önskar, vad du givit upp och vad du kämpar för. Men jag vill leva i ett land där jag inte behöver skämmas för valresultatet, där jag kan säga att vi inte gör skillnad på varann pga vilken färg huden har, vilket språk som är vårat modersmål. Ifall vi tror på en, flera eller inga gudar inte spelar någon roll. Jag vill att de som föds inom de närmsta åren och i all framtid inte behöver titta på vår tid och ifrågasätta ifall vi hade förmåga att se på varann med medmänsklighet. 
Så vad du än röstar på i valet, gör det med goda avsikter, med stolthet, med hjärta och tro.
Du har makten att göra skillnad.
 
Allmänt / Life in general, En sådan som jag / Someone like me | mänskliga rättigheter, politik, revolution, valet | |
#1 - - Saga:

Precis det här du skriver är så himla viktigt! Man måste rösta med hjärtat! Alltid rött alltid rätt!

Svar: Jag menar då nödvändigtvis inte att jag sympatiserar med just de röda partierna utan mer att man måste rösta med hjärtefrågorna inräknade. Tack för kommentaren och jag blir glad av att höra att du inte verkar hålla med de främlingsfientliga partiet!
Louie / Skrället

#2 - - milina.blogg.se:

jag har ingen aning om vad jag ska rösta på.. röstade på sossarna, men kommer nog inte göra det igen. kommer antingen rösta på djurens parti eller FI - och hoppas på att dom iallafall kommer med i riksdagen!

Svar: Så länge du röstar så är det bra! Och det är båda två partier som driver viktiga frågor. (:
Louie / Skrället

#3 - - LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams:

Jag kan ingenting om politik... har ingen som helst aning om vad jag ska rösta på...

Svar: Det kan vara bra att läsa på lite och rösta (:
Louie / Skrället

#4 - - ♀ THE REVOLT ♀:

Älskar slutet på ditt inlägg! Väldigt bra skrivet ^^ Har sagt det förut, flera gånget till och med, men är osäker på om du minns; men du skriver väldigt bra. Du skriver med känsla and that's good!^^

Svar: Tack så hjärtligt, det gör mig verkligen jätteglad att få höra det och att du tycker om vad jag petar ihop ordmässigt.
Louie / Skrället

Start