Dina ord ger andras ord betydelse.

 
Nu vill jag skriva ett inlägg om att göra sin röst hörd.
Du kanske är en sådan som jag, en sådan som skriver blogg eller så kanske du inte är en sådan som jag men som ändå kan förstå hela denna tankegång som jag nu kommer försöka beskriva så gott jag kan. Om något inte riktigt känns klart så ber jag om ursäkt och skyller inte ifrån mig, det blir bara så ibland. 
 
Jag har öppet skrivit blogg i snart två år, bakom stängda dörrar så hade jag tidigare en annan blogg i hemlighet. Den var hemlig för den fanns bara för min skull. Men den här bloggen finns inte bara för min skull, det är inte tanken med den i allafall. Om du också skriver blogg och då gör det öppet för andra så kan du nog också relatera till lyckan av att få en kommentar och gärna då en som bekräftar det du skrivit om. Ett ja, ett nej, en fråga, ett förslag, ett svar, något som markerar att någon annan har läst och ägnat dina ord tid.
För det är en slags barnslig och oskyldig glädje över att få bekräftelse på att någon märkt att du finns, att det du skrivit finns. Uppmärksamhet innebär att du inte står vid en dalgång och skriker och det enda du på sin höjd får tillbaka är ekot av din egna röst.
Så till dig som kommenterar och då inte bara på min blogg utan även på andras, tack och åter tack. 
Det ger ofta uppmuntran och styrka.
 
#1 - - ♀ THE REVOLT ♀:

Jo, jag kan hålla med om att bekräftelse kan vara bra. Dock måste jag säga att om man är lika komplicerad som mig så gillar man inte all typ av bekräftelse, även bland de riktigt positiva. Jag menar mer typ såhär; för att jag ska lita på en kommentar måste jag kunna känna "den här personen menar det". Känner jag inte det så tar jag inte åt mig. och gällande bloggen, så är den nog det ställe jag tar åt mig minst av.

Mycket här handlar om att kommentera andas bloggar för att höja sin egen. Jag gillar inte den strävan. Vissa försöker vara snälla bara för att andra ska tycka om en. Jag gillar inte sådant. Jag gillar inte då folk smörar för mig, eller att smöra för andra.

Det har gjort att vissa personer inte uppskattar mina ord så värst :P Jag är ganska dålig på att baka in mina ord i rosa moln och lilla puffar ... Gillar jag inte ngt så säger jag det. Känner jag att jag vill dela min vinkel på ett problem så gör jag det. På gott och ont. Men alla uppskattar inte det. Precis lika lite som jag uppskattar deras smör.

Jag föredrar att höra "jävla PK-jävel" eller typ "feministfitta", eller "vilken plugghäst du är...", än att läsa ngn skriva "vilken fin text, tycker precis som dig. Man borde inte mobbas" angående en text om typ hundbajs. Asså jag vet inte om du får sådana kommentarer, men jag kan få många "fint skrivet"-shit från folk som knappt läser det jag skriver ... o.o

Sjukt frustrerande måste jag säga. Så pass att jag flera gånger känt att jag inte vill blogga.

Fast det handlar väl lite om vad ens syfte med bloggen är. Jag menar jag skriver för att skriva av mig. För att lätta på hjärtat och sortera tankarna. Så jag behöver inte ngn bekräftelse på det där sättet. Min typ av bekräftelse är att folk håller käften om de inte läst. Har de läst får de gärna dela med sig av sina egna upplevelser eller reaktioner på vad jag skrivit.

Blev en ganska lång kommentar :o but yeah, sorry about that. Hoppas du pallat läsa enda hit ner. Nu när jag ändå babblar kan jag forstätta med att önska dig en bra dag (eller natt rättare sagt)

Bye bye!

Fortsätt blogga, du!

Svar: Detta var en lång kommentar med väldigt många värdefulla tankar och jag kan säga att jag håller med dig om att kommentarer som indikerar att inlägget verkligen har blivit läst och analyserat väger väldigt tungt på ett bra sätt oavsett vad det är för typ av feedback, för det är i alla fall respons där man märker att någon tagit in vad man skrivit. Men som sagt, detta beror väldigt ofta på vad man har för tanke med sitt bloggande. Och för min egen del så kan jag tycka att det är viktigt inom vissa aspekter att göra något så enkelt som att skriva att ett inlägg just är bra skrivet eller så. Alla människor vill väl ha bekräftelse, en del kanske inte vill ha det från sin blogg men många andra vill nog det och en vänlig men framför allt uppriktig kommentar kan vara fruktansvärt upplyftande.
Louie / Skrället

Start