Dagens spöke.

 
För att uppdatera dig lite så sitter jag just nu och läser om slaviska gudar, målar och lyssnar på radio.
Det är sådant jag tycker om att göra, speciellt dagar som denna då solen bestämt sig för att ligga precis rätt.
Allt ljus faller nämligen in genom fönstret så att jag måste ta vara på det med målandet.
Daylightsavingtime och sådant.
 
För den icke ovanliga vanlighetens skull så försöker jag nu vända mitt dygn så att jag kliver upp då andra människor kliver upp, jag förstår dock inte riktigt vad som ska vara så bra med morgonen. Det verkar dessutom inte speciellt många andra heller ha någon vidare koll på. 
 
Här har du en bild att titta på, det är inte ett spöke.
 

Ett inlägg om feminism.

 
Det finns dem som kämpar för att vi människor ska vara jämnställda och jämnlika i samhället, att vårat värde inte ska speglas genom tex kön.
Det finns dem som kämpar för detta och går under beteckningen feminister.
Det finns även dem som tror sig kämpa för detta och själva anser sig vara feminister.
Sedan så finns det dem som delar det feministiska synsättet men fått feminismen om bakfoten och därför säger att dem inte är feminister.
 
"Feminister" som säger att män ska ta hänsyn till kvinnor och att män till och med är sämre än kvinnor, är ju inte riktiga feminister.
Kvinnor som säger att sådana "feminiser" är dumma i huvudet blir tagna för att vara icke feminister.
Visst är det fantastiskt?
 
Jag är själv uppvuxen i ett samhälle som i stort sett är präglat av en machokultur och även smaksatt med regionsrelaterade krav på hur en "man" ska vara.
Här är du inte en äkta man om du inte kan lasta en snöskoter på släp, du är inte en äkta man om du inte klarar av att sänka flertalet öl och du är inte en äkta man om du inte kan skruva i en bil.
Vad har det här med feminism att göra?
Ja, feminism handlar ju om jämnställdhet och jämnlikhet.
Så är det inte lika illa att förvänta sig att varje man ska klara av göra dessa saker som det är att förvänta sig att en kvinna inte alls ska klara av dem?
 
Feminismen kring just en sådan här situation och många andra handlar inte om att "kvinna ska upp till mannens nivå" utan att bryta de förväntade stereotyperna både för män och kvinnor.
Det finns säkerligen dem som menar på att detta handlar mer om genus, men då kanske jag inte lyckades formulera mig på rätt sätt.
 
Allmänt / Life in general, En sådan som jag / Someone like me | Babbel, Filosofi, feminism, macho | | 3 kommentarer |
Start