Musikmums.

 
Någonting jag blir frågad relativt ofta är vad jag lyssnar på för slags musik.
Så jag tänker helt enkelt lista några artiser och band som jag gillar.
 
Har alltid  lyssnat på Winnerbäck.
 
Började lyssna på Eminem 1999.
 
Började lyssna på Crashdïet 2005.
 
Sex Pistols. https://www.youtube.com/watch?v=R6GDdKrQ8EI
Började lyssa på Sex Pistols 2006.
 
Började lyssna på Hadouken! 2006.
 
Började lyssna på Placebo 2006.
 
Arcade Fire. https://www.youtube.com/watch?v=9zdNdjF-htY
Började lyssna på Arcade Fire 2007.
 
Msi. https://www.youtube.com/watch?v=dM6elRs7F5k
Började lyssna på Msi 2007.
 
Övriga band och artister som ingår i min musiksmak:
Marilyn Manson, Rammstein, Kapten Röd, Raubtier, Samy Deluxe, The Hives, Volbeat, Kite, The Mo, Nirvana, Movits!, Slagsmålsklubben, Nina Hagen, The Offspring, Gorillaz, Dropkick Murphys, Dir en grey, Maximum the Hormone, Nationalteatern.
Denna lista kan göras väldigt lång och givetvis har man alltid nån enstaka låt som är bra med någon artist eller med ett band som man annars inte gillar.
 

Marknad och spontana presenter.

 
Denna helg så gjorde jag ett besök på en höstmarknad, den var väldigt näpen i storlek men jag fann ändå två saker att köpa.
 
En lite äldre ölsejdel och ett stiligt fickur.
 
Om ni minns så har jag även en sparbössa i form av spindelmannen, när jag införskaffade mig den så plockade jag även på mig en Wolverine som jag gav i present till en fabulös kvinna som heter B.
 
Spindelmannen håller i en vanlig kulsptetspenna för att du skall få en bild av hur stora dem är.
 

Emotionella pinsamheter.

 
När det kommer till att skämmas så är det inte speciellt ofta jag befinner mig i den sitsen.
Jag har inga problem med att utsätta mig för uppmärksamhet bland människor på det viset.
Men några gånger så har jag fått sänka blicken i marken och förläget skruva på mig.
 
En av de mest pinsamma stunderna i mitt liv var när jag precis börjat gymnasiet i en ny stad. Jag kände ingen där förutom den jag delade lägenhet med och eftersom att jag tidigare inte behövt direkt skaffa några nya vänner då man i princip hade gått ihop med samma slags människor sedan dagis så är det kanske lite förståeligt att de där första intrycket som tydligen är ganksa viktigt, inte är någonting jag förfinat mig kring.
 
Jag och en mindre grupp andra människor hade blivit tilldelade att gå till ett klassrum för mer information och liknande. När vi står där utanför och väntar så märker de flesta att ingen direkt känner varandra. Efter ett tag av att jag har stått och tänkt på att någon borde säga något så vänder jag mig mot två killar som verkar känna varandra och på något sätt så går min hjärna i baklås och det som kommer ut ur ming mun är ''Så är ni emos* eller är ni bara alternativa?''.
En tystnad följde min fråga.
Sedan så sa den ena att han inte direkt gillade att kategorisera sig.
 
Precis.
Jag dog.
 
Som tur var så ordnade det sig någon dag senare då jag hittade den ena av dem och bad om ursäkt ifall dem hade tagit illa upp.
Denna historia har ett lyckligt slut då det visade sig att både de här killarna var jättetrevliga. Så från och med tredje dagen av ettan så hängde vi ihop genom hela gymnasiet.
Det är inte så illa att göra bort sig.

* Emos.
Emo är en musikstil men som de flesta i Sverige och i många delar av övriga världen förväxlade med en klädstil vid namn fashioncore.
Start